Ondanks dat we geen nieuwe Apple Watch te zien kregen tijdens de WWDC, waar dat toch de verwachting was, zal er naar het schijnt later dit jaar ‘gewoon’ een nieuwe versie komen. Vandaag horen we dat Apple in de loop van de herfst met een nieuwe Watch komt.

Apple Watch zonder knoppen

De site Fast Company stelt dat de volgende generatie van de Apple Watch mogelijk geen fysieke knoppen meer heeft. Momenteel zijn de knoppen nog daadwerkelijk in te drukken, maar in de toekomst zullen het knoppen zijn die haptische feedback geven. Daarmee werken ze dan zo’n beetje zoals de thuisknop op bepaalde iPhone-modellen.
 
Gebruikers kunnen de knop niet meer daadwerkelijk indrukken, maar ervaren wel een trilling die dat gevoel nabootst. Verder stelt Fast Company dat de indeling van de knoppen op de nieuwe Watch gelijk blijft. Er is dus nog altijd een knop en een digitale kroon, maar die zijn niet meer fysiek in te drukken. Wel kan er nog altijd gedraaid worden aan de ronde knop, zodat de navigatie eenvoudig blijft.
 
Het is de vraag of Apple de nieuwe knoppen in de herfst al introduceert, of dat de onderneming pas op een later moment hiermee zal komen. Fast Company twijfelt hier nog over en weet dus niet met zekerheid te vertellen wanneer Apple de nieuwe functies integreert.