Er zijn geruchten verschenen over de opvolger van de huidige Apple Watch: die krijgt mogelijk toegang tot enkele slimme bandjes. Daarnaast zou Apple de smartwatch hebben voorzien van glucosemonitoring, aldus bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Apple.

Apple Watch met slimme bandjes en glucosemonitoring - gerucht

Mogelijk werkt Apple op dit moment achter de schermen aan een nieuwe versie van de Apple Watch. Over deze opvolger wordt nu gezegd, aldus bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Apple, dat die een vorm van glucosemonitoring krijgt en toegang krijgt tot slimme bandjes. Beide nieuwe onderdelen zouden ervoor kunnen zorgen dat de smartwatch van Apple breder ingezet zou kunnen worden als gezondheidsapparaat. Apple zou al voor langere tijd glucosemonitoring willen toevoegen aan haar slimme horloge.

De slimme bandjes zouden verschillende soorten functies kunnen toevoegen aan het arsenaal van de Apple Watch. Zo zou Apple, of wellicht een andere fabrikant, nieuwe functies kunnen introduceren voor de wearable, zonder de prijs van het basismodel te hoeven verhogen. De glucosemonitoring zou door middel van een dergelijke slimme band gerealiseerd kunnen worden, maar dat is op dit moment echter niet zeker. Wanneer Apple de nieuwe smartwatch aankondigt, is ook niet bekend. Mogelijk verschijnt het horloge eind 2017 al.