Als we de geruchten mogen geloven dan zal de volgende Apple Watch ook zonder lte-chip te koop zijn; er zouden dus twee versies aankomen. Qua design zouden we overigens niet hoeven rekenen op grove veranderingen.

Apple Watch Series 3 komt in twee varianten - gerucht

Ongeveer een week geleden kwam het gerucht in het nieuws dat de Apple Watch Series 3, of hoe de nieuwe Watch ook mag gaan heten, zou worden geleverd met een lte-chip waardoor het apparaat verbinding kan zoeken met een mobiel netwerk. Nu blijkt dat Apple, mogelijk, voornemens is niet één, maar twee aparte modellen uit te brengen: eentje met zo'n chip en eentje zonder. Ook zouden we qua design niet hoeven rekenen op grove veranderingen. De grootten van de modellen blijven vooralsnog ook onveranderd.

Deze geruchten zijn allemaal afkomstig van de Apple-analist Ming-Chi Kuo. De nieuwe Apple Watch zou overigens geen ondersteuning aanbieden voor 3G-netwerken, waardoor je dus alleen op een 4G-netwerk terecht kunt. Apple voert volgens de bronnen van Bloomberg op dit moment al gesprekken met telecomproviders in de Verenigde Staten en in Europa over de mogelijkheden van een Apple Watch met 4G-verbinding. Hoe die gesprekken lopen en hoe ver ze gevorderd zijn is niet zeker. Het wachten is nu op de aankondiging.