De volgende iteratie van Google Glass gaat Enterprise Edition heten en wordt geschikt gemaakt voor de zakelijke markt. Dat blijkt uit bronnen die bekend zijn met de plannen van Google. Dit jaar zou Google de bril verder willen gaan testen.

Enterprise Edition: de volgende Google Glass

Mensen die bekend zijn met de plannen van Google omtrent Google Glass hebben aangegeven dat de volgende editie van de augmented reality wear-bril Enterprise Edition gaat heten en geschikt zal worden gemaakt voor de zakelijke markt. Het gaat hier om een andere versie van Glass dan we initiëel dachten en we kunnen daarom ook niet spreken van een 2.0-variant. Het zou gaan om nieuwe hardware met een andere markt in gedachten en die dus ook een compleet andere strategie nodig heeft dan de Explorer Edition.

Onlangs dook er mogelijk een nieuwe versie van Google Glass op bij de FCC, die alle telecommunicatie op de Noord-Amerikaanse markt in de gaten houdt. Google Glass wordt voornamelijk op het werk gebruikt vanwege de videostreamingmogelijkheden en door aspecten als WiFi, Bluetooth LE en 5GHz toe te voegen, breid je die mogelijkheden voor de zakelijke markt alleen maar uit. Het feit dat de bril wederom door de FCC is gegaan, betekent mogelijk dat Google wederom bereid is de bril in het wild te gaan uitproberen.

Het team achter Glass for Work heeft in de tussentijd ook niet stilgezeten en heeft mogelijk nieuwe applicaties klaargestoomd waar de nieuwe versie van Google Glass van zou kunnen profiteren, dus zou het een mooie tijd kunnen zijn om alles in de praktijk samen te laten komen. Hopelijk zien we hier binnenkort een officiële aankondiging over verschijnen, want het bedrijf ziet liever niet dat er iets gelekt wordt. En die kans zou aannemelijk zijn wanneer je hem stilletjes aan in het bedrijfsleven gaat testen en iemand daar achter komt.