LG zou op dit moment werken aan een Android Wear-smartwatch met de hoogste resolutie op een Android Wear-horloge tot op heden. De smartwatch, die de codenaam Nemo draagt, zou namelijk een resolutie krijgen van 480 bij 480 pixels.

LG Nemo: een ronde Android Wear-smartwatch?

Smartwatches met Android Wear erop hebben allemaal ongeveer dezelfde specs, maar altijd een ander design. LG zou die norm willen doorbreken door een nieuw slim horloge op de markt uit te brengen, een smartwatch die momenteel leeft onder de codenaam Nemo. Helaas is informatie rondom Nemo heel schaars, maar zijn er toch enkele geruchten naar buiten gebracht. Zo zou de LG Nemo een schermresolutie van 480 bij 480 pixels krijgen - de hoogste schermresolutie op een Android Wear-smartwatch tot op heden.

Nu klinkt 480 bij 480 pixels niet zo indrukwekkend wanneer je naar smartphones kijkt (met hun qhd- en 4K-resoluties), maar voor een smartwatch zou dit een enorme prestatie zijn. Kijken naar de resolutie zou je kunnen stellen dat LG met een ronde smartwatch op de proppen komt. En omdat slimme horloge niet ál te groot mogen zijn, zou je ook kunnen stellen dat het scherm niet groter wordt dan 1,3 inch (het formaat van de LG Watch Urbane) - dan komen we uit op een pixeldichtheid van 340 tot 400ppi.

Ter vergelijking: die LG Watch Urbane heeft een schermresolutie van 320 bij 320 pixels en heeft dus een pixeldichtheid van ongeveer 240ppi. De LG Nemo zou dan haast onzichtbare pixels hebben. Nu kun je misschien denken dat pixeldichtheid niet de belangrijkste specs zijn voor een slim horloge, maar een vloeiend scherm kan veel beter een echt horloge nabootsen (en daarnaast nog natuurlijk alle voordelen aanbieden van een smartwatch). Hoe je het ook bekijkt: mocht dit kloppen, dan gaat LG zich qua smartwatch zichzelf overtreffen.