Naar verluidt krijgt de volgende versie van de Samsung Gear VR zijn eigen scherm ingebouwd. Dit scherm zou een hoge resolutie gaan krijgen. De fabrikant zou het onaangekondigde apparaat zelfs al achter de schermen hebben laten zien aan enkele partners.

Opvolger Samsung Gear VR krijgt eigen scherm - gerucht

Qua specificaties is de Samsung Gear VR niet te vergelijken met de andere bekende virtualrealitybrillen, maar qua verkopen overstijgt de Gear VR de rest wel. Dat komt onder meer door de toegankelijkheid van de bril. Het is dus niet gek dat Samsung aan nieuwe versies blijft werken. En zoals het er nu naar uitziet kunnen de nieuwe versies mogelijk stukken uitgebreider worden dan nu het geval is. De volgende Gear VR krijgt waarschijnlijk zijn eigen scherm, schrijft de Korea Herald. Een scherm dat is voorzien van een hoge resolutie.

Samsung zou deze nieuwe virtualrealitybril al achter de schermen aan enkele partners hebben getoond. Momenteel maken Samsung Gear VR-brillen gebruik van het scherm van de smartphone die in de bril wordt gestopt. Het apparaat dat zou zijn gepresenteerd, had een pixeldichtheid van 1200 pixels per inch (ppi), maar er zou ondertussen al gewerkt worden aan een versie met 1500 ppi. Daarmee zou het beeld veel scherper zijn dan bij de concurrentie; de HTC Vive beschikt over 447 ppi. Het wachten is nu op de aankondiging van Samsung.