De verwachting is dat Samsung binnenkort een nieuwe Samsung Gear VR onthult, eentje die wordt voorzien van een eigen controller. Tenminste, dat melden de laatste geruchten over het apparaat.

Samsung Gear VR met eigen controller - gerucht

Naar verluidt werkt Samsung aan een nieuwe versie van de Samsung Gear VR. Dit is een virtualrealitybril voor smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf, zoals bijvoorbeeld voor de Samsung Galaxy S7. Het nieuwe model zou in combinatie met de Samsung Galaxy S8 gebruikt moeten kunnen worden. De verwachting is dat deze smartphone een stuk groter zal worden dan de Galaxy S7, waardoor die mogelijk in de virtualrealitybril past. De nieuwe bril zou qua functies en design niet heel veel afwijken van het huidige model, aldus een techjournalist.

Dezelfde journalist meldt in dezelfde tweet dat de nieuwe Samsung Gear VR ook een eigen controller zou moeten krijgen. De controller zou met één hand te bedienen moeten zijn en lijken op de Wii Remote-achtige afstandsbediening van de Daydream-headset van Google. Met de controller zou je games moeten kunnen spelen, maar ook media moeten kunnen bedienen. Waarschijnlijk zou die controller ook meteen geleverd worden bij de bril. Het is nog niet bekend of deze versie dan aanzienlijk duurder zal gaan worden dan het huidige aanbod.