Naar verluidt zal de volgende Samsung Gear VR, de virtual reality-bril van Samsung, ogen en het gezicht van de drager kunnen tracken. Dat blijkt uit een patent die de fabrikant in handen heeft, die het in mei van dit jaar heeft aangevraagd.

Opvolger Samsung Gear VR trackt ogen en gezicht - gerucht

Samsung heeft een patent in handen voor een virtual reality-bril die in staat is om de ogen en het gezicht van de drager te tracken. Dat patent is in mei aangevraagd door de fabrikant en laat mogelijk zien wat de toekomst voor de Gear VR-lijn in petto heeft. Dat Samsung dit patent in handen heeft, betekent niet automatisch dat de volgende Gear VR deze functionaliteit krijgt; het kan ook zijn dat het bedrijf het liefst het patent in handen heeft, zodat andere fabrikanten er niet (op deze manier) mee aan de haal gaan. Samsung heeft nog niet gereageerd.

Naast het tracken van de ogen en het gezicht, zou deze versie van de virtual reality-bril dragers ook kunnen volgen in een 3d-omgeving. Dat houdt theoretisch in dat de bril mensen in staat stelt rond te lopen zonder controller. De bril maakt daarvoor gebruik van led-lampen en een speciale camera; Sony heeft een soortgelijk systeem ontwikkeld voor de PlayStation VR (review). Het is nog niet precies duidelijk wat Samsung met het tracken van de ogen en het gezicht wil doen, maar de kans is groot dat het met sociale interactie te maken heeft.