Naar verluidt zal de volgende smartwatch van Huawei een e-ink-scherm gaan krijgen en zal de focus van het apparaat op fitnesstracking liggen. Het lijkt erop dat de fabrikant hiermee de concurrentie wil aangaan met de smartwatches van Pebble.

Huawei Fit: nieuwste smartwatch krijgt e-ink-scherm - gerucht

Er is een render naar buiten gebracht van wat mogelijk de Huawei Fit kan zijn. Dit zal de nieuwste smartwatch worden van de fabrikant, aldus de geruchtenmolen. Als je snel kijkt, dan lijken de apparaten op de Pebble Round, die vorig jaar zijn uitgebracht. Het lijkt er dus op dat het bedrijf de strijd aan wil gaan met de populaire Pebble-horloges met dit product. Er is nog maar weinig informatie over het apparaat naar buiten gekomen, maar de render verklapt al wel een aantal zaken. Zo lijkt de focus te liggen op fitnesstracking.

huawei-fit

Helemaal bovenaan zien we een hartslagmeter in beeld staan, die het aantal slagen per minuut kan bijhouden. Op het horloge eronder zien we 'Swim' staan, en dat betekent dat we mogelijk kunnen rekenen op tracking tijdens het zwemmen. Ook is de Huawei Fit mogelijk dus waterdicht. Helemaal onderin zien we een interface die renners bekend moet voorkomen, met gelopen tijd, verbrande calorieën en gemaakte stappen. De fabrikant heeft zelf nog niets over het apparaat naar buiten gebracht. Het wachten is op de aankondiging.