Bronnen die bekend zijn met de plannen van Samsung hebben aangegeven dat het bedrijf werkt aan zijn volgende smartwatch, met de codenaam Solis. Ook dit slimme horloge zal gaan draaien op Tizen - en dus niet op Android Wear van Google.

Solis: de nieuwe smartwatch van Samsung

Bronnen die bekend zijn met de plannen van Samsung hebben aangegeven dat het bedrijf werkt aan zijn volgende smartwatch, met de codenaam Solis. Solis betekent in het Spaans 'zon', waardoor de gedachte leeft dat ook dit slimme horloge wordt voorzien van een rond scherm, met een circulaire rand die je om dat scherm kunt draaien. Er zijn ook al enkele modelnummers opgdoken: SM-R760, SM-R765, SM-R770, SM-R765V en SM-R765S. De laatste twee zouden versies voor Amerikaanse telecomproviders zijn, aldus de bronnen.

Daarnaast is naar buiten gebracht dat Samsung wederom kiest voor het besturingssysteem Tizen. Dat betekent dus dat de fabrikant zich wederom niet waagt aan Android Wear van Google, ook al heeft de zoekmachinegigant onlangs nog een mooie update gelanceerd. Helaas zijn er nog geen specs vrijgegeven, maar we mogen ervan uitgaan dat ze in elk geval beter zullen zijn dan van de Gear S2. Wellicht dat er een variant worden gelanceerd met een groter scherm, omdat die van de S2 nogal klein kan zijn in gebruik.