De volgende versie van de augmentedyrealitybril Microsoft HoloLens zou, volgens de laatste geruchten, pas in 2019 worden uitgebracht. Het zou gaan om de derde versie van de bril, terwijl de tweede versie nog niet eens was aangekondigd.

Nieuwe versie Microsoft HoloLens in 2019 - gerucht

In maart 2016 bracht Microsoft officieel de augmentedrealitybril Microsoft HoloLens uit op de zakelijke markt. Ontwikkelaars en andere creatieve mensen kunnen de bril aanschaffen voor een bedrag van 3.000 dollar. Dat neemt niet weg dat er ook consumenten zijn die op een goedkoper model voor de consumentenmarkt zitten te wachten, maar deze laat nog even op zich wachten. Volgens de nieuwste geruchten verschijnt de volgende versie van de HoloLens pas in 2019. Het zou dan gaan om de derde variant, in plaatst van een tweede.

Wat er ondertussen met HoloLens V2.0 is gebeurd, is onduidelijk. Maar het ziet er dus naar uit, zeggen we even op basis van dit specifieke gerucht, dat de tweede versie is geannuleerd, om welke reden dan ook. Meestal is een tweede versie van een eerste generatie, proof of concept-product als de HoloLens, een sterk verbeterde versie maar mogelijk was deze dus nog niet gereed voor een release. Microsoft heeft echter nog niets naar buiten gebracht over nieuwe versies van de augmentedrealitybril. Lees hier meer over het verschil met virtual reality.