Sinds 1 mei is de Oculus Go, de zelfstandige VR-bril van Facebook-dochter Oculus, in Nederland te koop. Het is een headset die zonder randapparatuur functioneert. Desondanks blijft een connectie met een smartphone wenselijk: zo kan je makkelijk games aanschaffen via de app.

Oculus Go spiegelen

Maar de mobiele app voor de Oculus Go lijkt nog een extra mogelijkheid te krijgen. Volgens Oculus-baas John Carmack, die een bericht op Twitter plaatste, komt er een mogelijkheid naar de app waarbij het mogelijk is om beelden van de VR-headset te spiegelen op je smartphone. Zo wordt het mogelijk om andere mensen mee te laten kijken naar je beleving en wordt virtual reality weer iets socialer.

Ook lijkt het straks mogelijk om beelden op te slaan die op je smartphone te zien zijn. Dat is een mooie extra functie en maakt het delen van toffe game-ervaringen een stuk makkelijker. Toch blijft de Go ook op zichzelf functioneren: het zal niet ineens echt nodig zijn om een telefoon, computer of andere apparatuur aan te koppelen om hem te laten werken.

De VR-headset heeft en lcd-scherm met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. De headset draait op een Snapdragon 821-processor van het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm. Via een app op je telefoon installeer je het apparaat en kan je makkelijk games en apps downloaden.
De Oculus Go is in Nederland te koop voor 219 euro.