De vraag naar en verkoop van de Apple Watch is gigantisch gedaald in juni, zo blijkt uit onderzoek van een extern onderzoeksbureau. Omdat Apple doorgaans geen cijfers vrijgeeft, kunnen we dit echter niet met zekerheid vaststellen.

Minder Apple Watches verkocht in juni

De Apple Watch-verkoop in de Verenigde Staten is flink gedaald in de maand juni, zo blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau Slice Intelligence. Dit is de tweede geregistreerde daling sinds de pre-order-periode van de Apple Watch en komt na een redelijke stabiele periode in de maand mei, waarin de verkopen ongeveer gelijk blijven. Omdat Apple doorgaans geen verkoopcijfers vrijgeeft is het moeilijk deze te verifiëren, maar het lijkt ons wel een logische gang van zaken; de mensen die er eentje willen, hebben hem nu wel.

Op een goede dag verkocht Apple nog zo'n twintigduizend Apple Watches in de VS per dag, maar er zijn ook dagen geweest waar het bedrijf 'slechts' vijfduizend van polsapparaten wist te verkopen. Deze cijfers gelden dus alleen voor Noord-Amerika en nemen die van Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk en de twaalf andere landen waar de Apple Watch beschikbaar is, niet mee. Ook geeft Slice Intelligence aan dat het meest populaire model de Sport is, aangezien die ongeveer twee derde van alle verkopen op zijn naam heeft staan.

Hier in Nederland is de Apple Watch nog niet verkrijgbaar. Maar daar komt deze maand verandering in, aangezien Apple heeft bekendgemaakt dat we het slimme horloge, dat alleen werkt met Apple-producten zoals een iPhone, vanaf 17 juli te koop is in Nederland. De goedkoopste variant gaat weg voor 419 eur0, terwijl de duurste 18400 euro kost.  Neem ook onze artikelen met vijf redenen om wel een Apple Watch te kopen en vijf redenen om geen Apple Watch te kopen door, mocht je interesse hebben in het apparaat.