Vuzix, fabrikant van allerhande headsets, heeft vandaag een nieuwe augmentedrealitybril onthuld. Het gaat om een bril met de naam Blade, die voorzien is van Amazon-assistent Alexa. De bril moet in het tweede kwartaal van 2018 uitgebracht worden en ziet er relatief klein uit.

Vuzix Blade: slimme bril

Vuzix bevestigde tegenover financieel persbureau Bloomberg details over het apparaat. Het apparaat maakt volgens CEO Paul Travers gebruik van Alexa, binnen een programma waarin derde partijen de digitale assistent kunnen integreren in hun producten. In oktober al kwam Sonos met een soortgelijk product.
 
De strategie van Amazon is vrij eenvoudig: het bedrijf wil dat Alexa in zoveel mogelijk apparaten ingebouwd wordt. Zo kan het meer omzet draaien en meer mensen in het ecosysteem binnenhalen. Daarom kondigde het eerder deze week nog aan dat Alexa ook in slimme oordopjes en smartwatches.
 
Het apparaat van Vuzix werkt met behulp van een Android- of iOS-smartphone, die nodig is voor de rekenkracht. Het apparaat kan bediend worden middels een aanraakgevoelige zijkant. Verder ziet de Blade eruit als een gewone bril. Voorop zit overigens - en dat is nodig om beelden over de glazen heen te projecteren - een camera die over een 8-megapixelsensor beschikt.
 
Helaas zijn er verder nog weinig details, maar Vuzix zal die vermoedelijk tijdens zijn CES-presentatie vrijgeven. De AR-bril van Blade wordt in het tweede kwartaal van 2018 uitgebracht. In de Verenigde Staten gaat het apparaat in eerste instantie voor zo’n 1.000 dollar over de toonbank, daarna moet het mettertijd goedkoper worden en 500 dollar kosten.