De Wanderwatch is een smartwatch voor kinderen die hen probeert te stimuleren naar buiten te gaan, door middel van interactieve spellen. Het apparaat wordt geleverd met een aantal games. Verder tref je er ook een camera en een chatfunctie op aan.

Wanderwatch: smartwatch moet buitenspelen leuker maken

De Wanderwatch is een smartwatch voor kinderen die hen moet stimuleren naar buiten te gaan en daar lekker te gaan spelen. Dat verleiden gebeurt door middel van interactieve spellen en natuurlijk een goede dosis lol. Op de smartwatch zit een camera en een chatfunctie, maar ook een aantal games. Daarbij krijgen de kinderen interactieve middelen die hun fantasie verder prikkelt. Denk bijvoorbeeld aan een geluidenapp die het buitenspel verrijkt. Op de ouder app op hun eigen smartphone kunnen ouders altijd zien waar hun kinderen zijn.

Vraag & Antwoord
Algemeen
Algemene ontwikkelingen en innovaties op het gebied van waearbles, waaronder smartwatches en fitness trackers.
Een en ander zou automatisch moeten kunnen gaan. Heb je hem goed ingesteld? Kijk anders hier nog even voor wat meer details.
Hoi. Je Fitbit geeft ook de tijd aan, op zich heb je geen horloge meer nodig. Een klein/smal horloge past er gewoon naast.
Poeh, een lastige vraag omdat hij zo specifiek is. Ik zou dit dan ook per specifiek model proberen uit te zoeken, het zal namelijk per apparaat verschillen. Heb je een model op het oog, probeer dan de gebruiksaanwijzing op te zoeken of contact op te nemen met de fabrikant.
Dat is een goede vraag en toevallig hebben we hier onlangs over geschreven in ons artikel over wearables en privacy.

 

Ook kunnen ze met de kids communiceren. Het team achter het horloge startte twee jaar geleden vanuit het idee van een gps-tracker. Al snel ontdekte het dat veel ouders het een fijne functionaliteit vinden, maar dat er geen enkele lol voor het kind is. “De meeste smartwatches voor kinderen zijn enkel gericht op functionaliteit voor de ouder, zoals de gps-tracker of de stappenteller. Wij hebben ons steeds afgevraagd waarom een kind een Wanderwatch zou dragen. Het missende ingrediënt is spel”, zegt Ellie Karssemakers, oprichter van het bedrijf.

Aan bekende spellen voor buiten zou een moderne touch zijn gegeven. De geluidenapp verandert je fiets in een politieauto door het aanzetten van de sirenes. De zwaardgeluiden hoor je alleen als je je arm beweegt met de stok die je net hebt gevonden. De magische steen is een uniek element dat buitenspelen ook connected maakt. De een verstopt de magische steen en de ander gaat hem zoeken met behulp van de Wanderwatch. En met de chat communiceer je niet alleen met je ouders, maar ook met je vrienden. Bijvoorbeeld in geheimtaal.

Wanderwatch wil ouders helpen bij het loslaten van hun kinderen. In de ouderapp kunnen ouders altijd zien waar hun kinderen zijn en met ze communiceren. Door het instellen van de schoolmodus verandert de smartwatch in een klassiek horloge, dus er is geen afleiding op school. En aan de veiligheid van de data is veel aandacht besteed. Alle verbindingen zijn beveiligd en de communicatie kan niet worden afgeluisterd. Het slimme horloge is nu te koop in meer dan 250 winkels van Intertoys en Bart Smit en in de eigen webshop.