WatchMaster en horlogemerk Romanson hebben een nieuwe applicatie uitgebracht voor de Samsung Gear S3-smartwatch. De app stelt je in staat exclusieve wijzerplaten te kopen voor het slimme horloge dat op Tizen draait. Maar niet voordat je een jaarabonnement hebt afgesloten.

WatchMaster maakt exclusieve wijzerplaten voor Gear S3

WatchMaster is een team professionals dat zich al jaren bezighoudt met het ontwikkelen van wijzerplaten voor smartwatches. In de afgelopen maanden heeft het team een hoop van die platen uitgebracht, waaronder voor de Samsung Gear S2 en het platform Tizen. Nu de Gear S3 bijna wordt uitgebracht, heeft het team gewerkt aan een nieuwe lading watchfaces. Deze platen zijn gemaakt in samenwerking met het merk Romanson en zijn vooral bedoeld voor de mensen die houden van het uiterlijk van een mechanisch horloge.

De wijzerplaten moeten het uiterlijk van die horloges goed nabootsen. Daarvoor heeft het team niet zomaar gebruikgemaakt van digitale versies van de echte horloge, als we de onderstaande YouTube-video mogen geloven. In plaats daarvan is er van elk onderdeel een foto gemaakt en zijn die foto's laag voor laag opgebouwd, waardoor je de betere nabootsing creëert. Maar om toegang te krijgen tot die wijzerplaten, dien je wel een jaarabonnement van 16,99 dollar af te sluiten. Wanneer de Gear S3 in Nederland verschijnt, is onbekend.