Apple heeft zojuist de eerste grote update voor de Apple Watch beschikbaar gesteld: WatchOS 2. We leggen je uit hoe je de update kunt installeren en wat er allemaal nieuw is.

Apple Watch

Na een week uitstel door een grote bug is het dan eindelijk zover: WatchOS 2, de eerste echte update voor het besturingssysteem van de Apple Watch, is nu beschikbaar. We hebben dankzij Apple’s WWDC-Keynote al kennis gemaakt met de meeste vernieuwingen. Denk aan native apps, waardoor veel apps nu sneller zullen gaan werken omdat ze geïnstalleerd worden op je Apple Watch zelf. Dat betekent dus dat je straks van applicaties gebruik kunt maken, zonder dat je daar een koppeling met je iPhone voor nodig hebt: een bekend WiFi-netwerk is het enige dat nodig is. Developers krijgen toegang tot verschillende functies van de Apple Watch, zoals de microfoon, speaker, accelerometer en de taptic feedback (voor trillingen). Ook zijn gebruikers straks in staat om video’s te bekijken op hun pols, zoals die van bijvoorbeeld Vine.

Daarnaast heb je de mogelijkheid meer dan twaalf vrienden toe te voegen, meerdere kleuren in je tekeningen te gebruiken, kun je direct reageren op e-mail en kun je communiceren via de audio van FaceTime. Ben je van plan Apple Pay te gebruiken, dan is het mogelijk om betalingen te verrichten vanaf je pols. Tevens is Siri in staat je met van alles te helpen: navigatie, apps starten of je HomeKit-apparaten bedienen: niets is te gek voor Siri. Daarnaast kun je met WatchOS 2 ook je Apple Watch als wekker gaan gebruiken. De Apple Watch krijgt namelijk een speciale nieuwe Nightstand-stand, waarmee het in feite een wekker wordt wanneer je ’s nachts het horloge oplaadt.Apple toonde ook verschillende nieuwe apps voor de vorig jaar geintroduceerde Apple Watch, waaronder Facebook Messenger een app waarmee je een GoPro kunt bedienen.

Installeren

De update is 500MB groot, en kan alleen geïnstalleerd worden als je je gekoppelde iPhone binnen handbereik hebt. Leg je Apple Watch aan de oplader, en zorg ervoor dat de accu van het slimme horloge minstens vijftig procent vol is. Het uitvoeren van de update gebeurt geheel via je iPhone:

  1. Navigeer naar "Mijn Watch" binnen de Apple Watch app op je iPhone.
  2. Kies vervolgens voor algemeen.
  3. Ga naar "Software-update" en start de download.
  4. Accepteer de voorwaarden, en druk op installeren.