Het is vanaf nu mogelijk een software-update voor de Apple Watch te downloaden. Het gaat hier om watchOS 3.0. Je kunt de software nu downloaden via de app op de iPhone, maar moet dan nog wel rekening houden met enkele voorwaarden voordat je kunt beginnen met binnenhalen.

Download watchOS 3 voor Apple Watch

Heb je een Apple Watch, Apple Watch Sport of Apple Watch Edition? Dan kun je vanaf nu een grote software-update downloaden voor smartwatch van Apple. Nieuwere modellen van de Apple Watch Series 1 en Series 2 worden straks met de nieuwste software-update verscheept. Bij het verzinnen van betere functies voor de smartwatch heeft Apple zich vooral gericht op de performance. Zo wilde het bedrijf onder andere bereiken dat de apps gelijk zouden reageren. Voor meer informatie verwijzen we je door naar ons achtergrondartikel.

Voordat je kunt beginnen met updaten, die je ervoor te zorgen dat de iPhone - waar de Watch aan is gekoppeld - met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten door Software-update te selecteren.