De nieuwe versie van watchOS, watchOS 4.0, stelt gebruikers in staat de interface van het horloge aan te passen naar iets beters. Je kunt namelijk het honinggraat, zoals de interface nu oogt, inwisselen voor een lijst met geïnstalleerde applicaties.

Nieuwe interface in watchOS 4.0

De redactie van Wearable heeft een handige functie ontdekt in de bèta van watchOS 4.0. Nu is het zo dat wanneer je een app wil opstarten, je hem moet opzoeken in het honinggraad van de interface. Het mag er dan wel mooi uitzien, het is nou niet echt de handigste manier om snel toegang te krijgen tot de applicatie die je zoekt. In het nieuwe watchOS heb je daarom de mogelijkheid de interface aan te passen. Je kunt een lijstje met apps tevoorschijn toveren, waardoor je waarschijnlijk veel sneller de app zult vinden die je op dat moment nodig hebt.

Je kunt door de lijst heen scrollen door gebruik te maken van de kroonknop op de zijkant. Wanneer watchOS 4.0 straks beschikbaar is, dan kun je natuurlijk ook zelf de interface aanpassen. Dat doe je door het honinggraad te openen en even op het scherm te drukken. Force Touch zal die druk registreren en een popup in beeld brengen, met de vraag of je de interface wil aanpassen. Daar kun je zeggen dat je liever een lijstje ziet. De lijst met apps staat op alfabetische volgorde. Vooralsnog is het niet mogelijk zelf invloed uit te oefenen op die volgorde.