Het is voor eigenaars van een Apple Watch nu mogelijk software-update watchOS 4.2.2 te downloaden. Deze update heeft buildnummer 15S542 gekregen. Apple heeft geen nieuwe functies toegevoegd aan de software; de update staat geheel in het teken van prestatieverbeteringen.

Download watchOS 4.2.2

Apple heeft dinsdagavond een update vrijgegeven voor de populaire Apple Watch. Het betreft watchOS 4.2.2, met buildnummer 15S542 (zo kun je zelf checken of het updaten is gelukt). De update wordt nu naar alle gebruikers met een geschikte Apple Watch uitgerold en staat geheel in het teken van prestatieverbeteringen. Er worden dus geen nieuwe functies toegevoegd. Wanneer er een grote watchOS-update op de planning staat, is niet bekend.

Voordat je kunt beginnen met updaten, dien je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wil je meer lezen over de nieuwe Apple Watch Series 3? Check dan dit artikel.