Vlak nadat Apple de eerste informatie over watchOS 5 heeft vrijgegeven, bracht het bedrijf de lijst met apparaten naar buiten die de update gaan ontvangen. De eerste generatie Apple Watch krijgt de upgrade helaas niet.

Apple Watch moet het zonder watchOS 5 doen

Tijdens WWDC 2018 is watchOS 5 officieel onthuld. Mocht je nog steeds de eerste generatie Apple Watch hebben, dan is dat helaas slecht nieuws -- want die smartwatch krijgt de upgrade helaas niet binnen. Alleen de Apple Watch Series 1, Series 2 en Series 3 zullen de update kunnen ontvangen. Dit betekent voor alle versies van de eerste generatie versie, dus ook de duurdere modellen van meer dan tienduizend euro. Deze serie, ook wel Series 0 genoemd door gebruikers, heeft kunnen genieten van bijna 3,5 jaar aan software-updates.

Natuurlijk staat het je vrij de Apple Watch met watchOS 4 aan boord te blijven gebruiken zoals je nu doet, maar je mist dan dus wel enkele nieuwe functies die zijn geïntroduceerd. Hoe lang je de smartwatch zo kan blijven gebruiken, is niet bekend -- het kan zomaar zijn dat Apple besluit dat deze smartwatches niet meer veilig genoeg zijn, waardoor de ondersteuning wordt teruggetrokken binnen iOS. De verwachting is dat Apple later dit jaar de Series 4 aankondigt, waardoor de Series 1, Series 2 en Series 3 dus mogelijk goedkoper gaan worden.