Heb je ooit gedacht een toetsenbord voor je Android Wear-smartwatch nodig te hebben? Check dan de applicatie Wear 5-Tiles. Dat is een compleet toetsenbord dat je op je smartwatch kunt gebruiken, maar vergt wel even wat oefening.

Typen op je smartwatch met Wear 5-Tiles

Het bedrijf ETAOI Systeem heeft een toetsenbordapplicatie uitgebreid voor Android Wear. Het is een compleet toetsenbord met alle letters, leestekens en de mogelijkheid letters weg te halen, et cetera, maar vergt wel even wat oefening. Gelukkig hoef je geen rekening te houden met autocorrectie of woordvoorspelling, omdat je elk woord afzonderlijk zult moeten typen. Ook is het zo dat je dat maar met één vinger tegelijkertijd kunt doen, aangezien het scherm van een smartwatch niet groot genoeg is voor een normaal keyboard.

De app heeft vijf tegels, zoals de naam doet vermoeden. En met die vijf tegels, kun je zo'n beetje alles doen wat je normaal ook op een toetsenbord binnen Android zou moeten kunnen doen. Elke tegel heeft een aantal functies en letters tot zijn beschikking, die je kunt bereiken door te swipen. Swipe je eenmalig omhoog en dan naar rechts of naar links, dan kies je één van de letters uit die zich onder de tegel bevinden. Maar je kunt ook functies zoals de backspace gebruiken met een simpele swipe, maar het werkt in de praktijk niet ideaal.

En ergens willen we ook zeggen 'natuurlijk niet', maar aan de andere kant is dit wel één van de beste methoden om te typen om een smartwatch. De app maakt slim gebruik van de ruimte die het heeft en van de mogelijkheden van het touchscreen van de smartwatch en combineert die aspecten met een elementen waar we inmiddels ook allemaal mee bekend zijn: swipen, oftewel vegen over het scherm. Toegegeven, het is natuurlijk niet ideaal, maar wel geinig om te zien hoe ontwikkelaars denken over en omgaan met het Android Wear-platform.