Met Wear Dialer is het mogelijk een telefoongesprek te starten van je pols, wanneer je daarvoor een geschikt Android Wear-apparaat voor hebt. Er is een gratis en een betaalde versie beschikbaar. De betaalde variant biedt gebruikers meer opties aan.

Bellen met Wear Dialer op Android Wear

Met de applicatie Wear Dialer is het mogelijk een telefoongesprek te starten van je pols, wanneer je daarvoor een geschikt Android Wear-horloge voor hebt. Uiteraard kun je er ook gesprekken mee ontvangen, maar dat is niet echt het punt van deze applicatie. Het gaat echt om de interface die het mogelijk maakt een telefoongesprek te initiëren. Met de gratis versie van de app heb je toegang tot de dialer (waarmee je het nummer intikt), je contact en de meest recent gemaakte telefoongesprekken. De betaalde versie heeft meer opties.

Wanneer je bereid bent een paar euro te investeren, dan krijg je toegang tot een aantal handige extra's. Zo is er meer dan één thema aanwezig en kun je favoriete contacten aanwijzen, die daardoor sneller bereikbaar zijn. Ook kunnen de contactpersonen van foto's worden voorzien. Premium geeft gebruikers echter nog een aantal handige features, die je kunt terugvinden op de productpagina van Wear Dialer. Je hebt hiervoor wel een smartwatch nodig die een speaker aan boord heeft en in staat is om telefoongesprekken te voeren.