Google is voornemens een zuinigere batterijstand te introduceren voor Wear OS, het besturingssysteem voor smartwatches dat voorheen bekendstond als Android Wear. Deze stand doet een aantal dingen een beetje anders dan de huidige energiezuinige stand, maar de basis blijft grotendeels gelijk.

Nieuwe batterijstand voor Wear OS

Met de introductie van Android Oreo voor, toen nog, Android Wear, bracht Google ook een zuinige energiemodus uit. Deze stand zet allerlei zaken, zoals locatie, wifi en achtergrondprocessen, uit om ervoor te zorgen dat je langer met je smartwatch kan doen. Met Developer Preview 2 voor Wear OS, de nieuwe naam voor Android Wear, gaat Google een stapje verder. Er wordt namelijk een verbeterde energiezuinige stand toegevoegd. Zo is er onder meer een energiezuinige wijzerplaat, met daarom de tijd, datum en een rood logo van de stand zelf.

Voordat je de tijd kunt zien, moet je wel op één van de hardwareknoppen drukken. Door die knop lang in te drukken, schakel je de superenergiezuinige stand weer uit. Daarnaast zal wifi nog steeds aan kunnen wanneer bluetooth uit staat en krijgen sommige appontwikkelaars meer ruimte op het platform. Bijvoorbeeld fitnessapplicaties, die vrijwel heel de dag actief moeten kunnen zijn om je prestaties bij te houden. Verder zijn er geen veranderingen aangekondigd op dit moment. Ook is nog niet duidelijk wanneer deze update wordt vrijgegeven.