Google heeft onlangs een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee mensen gemakkelijk kunnen bellen via een Wear OS-smartwatch. Deze applicatie is onlangs geüpdatet en voorzien van nieuwe functies, waarmee de ervaring naar een hoger niveau wordt getild.

Download de update voor Wear OS Phone

Google bracht onlangs een vernieuwde app uit voor Wear OS, het besturingssysteem dat voorheen door het leven ging als Android Wear, waarmee mensen gemakkelijk kunnen bellen: Wear OS Phone. Deze app is bedoeld voor de mensen die al zijn overgestapt naar de nieuwste versie van het smartwatchplatform. Nu is er al een update beschikbaar voor deze applicatie, die een aantal dingen moet gaan versimpelen. Zo is er nu de toevoeging van de Quick Reply. Dit is een optie waarmee je snel een sms'je kunt sturen naar iemand die belt, wanneer je niet op kunt nemen.

Deze functie bestaat ook voor je smartphone, dus is het fijn om te zien dat dezelfde functionaliteit nu ook naar smartwatches komt. Het kan de communicatie bevorderen en mogelijk irritatie voorkomen. Daarnaast is er de functie genaamd Streamlined Outgoing Calls, waarmee Google het proces van uitgaande telefoontjes heeft gestreamlined. De ervaring met bellen op Wear OS wordt zo een stuk prettiger en helpt misschien meer mensen over de streep. Mocht je interesse hebben in Wear OS Phone, dan dien je Wear OS 8.0.0 of hoger te hebben geïnstalleerd.