Een uitvinder heeft op crowdfundingsite Kickstarter een nieuwe wearable gezet, die via een app op een draadloos aangesloten smartphone helpt tegen snurken.

Trilling

De Anti-Snore Wearable, heet deze nogal fantasieloos. Maar het is wel meteen duidelijk waar deze armband voor is. De band wordt om de bovenarm aangebracht en gaat dan actie ondernemen zodra hij ontdekt dat de slapende drager aan het snurken is. Een vibratie moet er dan voor zorgen dat hij daarmee ophoudt. De trilling moet ervoor zorgen dat de drager zich omdraait in bed, wat meestal goed is voor een tijdje maffen zonder snurken. Begint dat opnieuw, dan komt er opnieuw een trilling.

Smartphonemicrofoon

De band zelf ontdekt niets; dat doet de verbonden smartphone. Voor het slapen gaan moet daarop een app worden geactiveerd, die de microfoon aanzet. Die neemt de hele nacht het slaapkamergeluid op. Snurkgeluid wordt omgezet in een bevel aan de armband om in te grijpen met een trilling. Die is hard genoeg  om het snurken te doen stoppen maar zacht genoeg om de drager niet wakker te maken.

Snurkgeluiden

De bedenkers van de Anti-Snore Wearable beweren dat de app onderscheid kan maken tussen snurkgeluiden en andere geluiden. Dat is vereist, wil de armband succesvol zijn met ingrijpen. De armband vibreert overigens alleen als de drager in lichte slaap verkeert.

Kickstarter

De Anti-Snore Wearable is nu op Kickstarter naar geld aan het vissen. Voor 69 euro kan iedereen meedoen met het doel: 100.000 dollar verzamelen zodat het snurkarmbandje geproduceerd kan worden. Wie geld inlegt, kan in juni volgend jaar een armbandje in de post verwachten. Hoe duur de wearable in de winkel gaat worden, is nog onbekend.