De bekende techreporter Evan Blass meldt op twitter dat de wearable waar HTC aan werkt, pas in de herfst op de markt komt. Daarmee is deze wearable al een paar keer vertraagd.

'Hurry up, HTC'

Op twitter schrijft Blass:
"What a clusterf***: HTC wearable bumped again, to the fall. Hurry up, HTC, before people realize that they don't really need these products."

Al vorig jaar gingen er geruchten dat HTC zou werken aan een smartwatch. Maar HTC zelf houdt zich nog altijd stil. Blass heeft in december getwitterd dat het product in februari op de markt zou komen. Dat is niet gebeurd, en nu wordt het kennelijk pas in het najaar. Het lijkt erop dat HTC momenteel meer moeite steekt in de virtual realitybril HTC Vive (hier is een artikel met alle informatie over die bril) dan in de smartwatch.

Android Wear 2.0

Wellicht wacht HTC totdat Google de volgende versie van Android Wear uitbrengt, zodat meteen een vers product met nieuwe mogelijkheden kan worden gepresenteerd. Als de wearable tenminste op dat besturingssysteem loopt, want dat is ook nog allerminst zeker.

HTC One watch

Het slimme horloge van HTC zou in ieder geval 'One' in de naam krijgen, net als de high-end smartphoneserie van de Taiwanese fabrikant. Wat er precies van de HTC One-watch verwacht kan worden, is nog volstrekt onduidelijk. Het uitstel geeft Blass in ieder geval weinig vertrouwen dat HTC hier potten mee gaat breken op de markt voor wearables, die tot op heden volledig wordt gedomineerd door de Apple Watch en Fitbit.

Fans van HTC verwachten dat de Taiwanezen met wat moois aankomen. Op het plaatje boven dit artikel zijn al diverse concepten te zien die zij hebben gemaakt. Of de wearable echt op een van die smartwatches gaat lijken, is uiteraard een gok.