De wearable Pokémon GO Plus is in staat de gelopen afstand bij te houden, zodat je niet constant de app open hoeft te hebben staan. Je kunt nu Pokémon-eieren  uitbroeden en candy verzamelen met je buddy Pokémon, zonder dat de app de accu van je smartphone leegt.

Pokémon GO Plus houdt gelopen afstand bij

De wearable Pokémon GO Plus is sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar en is op sommige plekken al helemaal uitverkocht. Dat laat toch wel zien dat de game nog steeds razend populair is, ondanks het feit dat een gigantisch deel van de vroege spelers inmiddels al gestopt is. De hype is dus gaan liggen. De mensen die nog wel spelen, kunnen nu aan de gang gaan met het buddy-systeem bijvoorbeeld. Door met een Pokémon rond te lopen, zorg je ervoor dat je candy verzamelt en dat moet het evolutieproces gaan vergemakkelijken, bijvoorbeeld.

Maar dat is niet alles. Pokémon GO Plus kan namelijk de gelopen afstand op de achtergrond bijhouden. En dat betekent dat je niet constant met je smartphone hoeft te lopen en het scherm aan hoeft te hebben staan wanneer je Pokémon-eieren uitbroedt of dus met je buddy wil rondlopen. Je doet de wearable om en de rest wijst zichzelf. De drager krijgt geen notificatie wanneer aan een bepaalde voorwaarde is voldaan, maar je kunt wel het ei zien uitkomen of de snoepjes in ontvangst nemen wanneer je het scherm weer eens aanzet.