Wearable technologie staat volop in de schijnwerpers tijdens de volgende CES-beurs, die in januari plaatsvindt in Las Vegas.

Grootste elektronicabeurs

CES staat voor Consumer Electronics Show. Het is de grootste elektronicabeurs ter wereld. Fabrikanten van elektronica grijpen deze beurs vaak aan om nieuwe producten te lanceren.

Wearable technologie

Op de komende CES 2016 is onder auspiciën van Living in Digital Times (LiDT) een speciale plek ingeruimd voor draagbare technologie. LiDT propageert nieuwe technologie en de organisatie richt zich bij de komende CES op wearables. Nu er vooral vanwege de Apple Watch en de Google Glass-bril veel aandacht is voor dit soort miniatuurelektronica, die vaak op het lichaam wordt gedragen, vindt LiDT het een onderwerp dat op 's werelds grootste elektronicabeurs speciaal belicht moet worden.

Groei van 64 procent

LiDT heeft berekend dat de markt voor wearable technologie een groei van 64 procent gaat doormaken in de komende drie jaar. In 2019 moet er in de markt voor wearables en aanverwante artikelen zo'n 25 miljard dollar omgaan. Andere onderzoeksbureau's zijn wat voorzichtiger, maar volgend jaar al moeten er al zeker 300 miljoen aan consumentendollars gaan rollen voor smartwatches, fitnesstrackers en aanverwante accessoires.

Fitness- en baby-tech

Reden genoeg om de laatste trends voor wearables op de komende CES speciaal te belichten. LiDT doet dat op thema, en laat per thema zien welke wearable technologie ervoor is ontwikkeld. Er is voorbeeld een Fitness & Technology-marktplaats waar apparaten zoals de Slendertone worden geshowd, een wearable gericht op de ontwikkeling van spiermassa. De Baby Tech marktplaats laat apparaten zien zoals de Mimo Baby, die de kwaliteit van de slaap van de kleine in de gaten houdt.

Wearables Magazine

Ook Wearables Magazine houdt samen met zustersites Tablets Magazine en Homecinema Magazine altijd goed in de gaten wat er allemaal op de CES 2016 aan nieuwe producten en ideeën wordt gepresenteerd. Houd deze websites in de gaten voor het laatste nieuws. Dat wil van tevoren nog wel eens uitlekken, dus veel nieuws is al vóór de CES begint bekend, en dat valt uiteraard hier te lezen.