Op de CES-beurs in Las Vegas is er een wearable aangekondigd die consumenten moet helpen bij het in slaap vallen. Het apparaat maakt daarvoor gebruik van bluetooth, een smartphone-applicatie en zachte panfluitmelodieën.

Moeite met in slaap vallen?

Het bedrijf 2breathe heeft een wearable tentoongesteld tijdens CES in Las Vegas die gebruikers moet helpen bij het in slaap vallen. Je draagt de wearable om je middel en vervolgens kan die je ademhaling meten en doorsturen naar een app op je smartphone, via bluetooth. Ondertussen hoor je op je smartphone rustgevende melodieën van de panfluit waarmee mogelijk je ademhaling minder snel zal gaan, je breinactiviteit achteruitgaat en je slaperig wordt. Zodoende hoop het bedrijf je sneller in slaap te krijgen, met deze combinatie.

De app houdt ook je slaappatronen bij en koppelt die aan je ademhaling. Het idee achter dit product is ontstaan vanuit een ander product van 2breathe, de bloeddrukmeter. Die meter zorgde er per ongeluk voor dat de dragers sneller in slaap vielen, waardoor het product is doorontwikkeld. Ook die meter houdt rekening met de ademhaling en daar is het bedrijf verder op gaan bouwen. Daarnaast wordt er ook nog gewerkt aan een bluetooth-kussen met een speaker aan boord, zodat alleen jij de muziek van de panfluit hoort -- wel zo fijn voor je partner.

De Sleep Inducer is te koop via Amazon.