Elk normaal horloge omtoveren tot een smartwatch. Dat is wat het bedrijf Wearatec wil doen met Link, een product dat smartwatchfuncties toevoegt aan een gewoon horloge.

Extra scherm erbij

Een smartwatch toont een wijzerplaat op een digitaal scherm. Wearatec zweert bij gewone horloges met echte wijzerplaten. "Een plaatje op het scherm van een smartwatch zal nooit de schoonheid en het vakmanschap van een echt horloge op een mechanisch horloge kunnen vervangen. Echter, in onze digitaal aangedreven wereld, ontberen horloges functionaliteit en connectiviteit."

Op de gesp

En daar komt Link om de hoek kijken, aldus Wearatec. Door middel van een smal scherm dat op de gesp van het horlogebandje wordt bevestigd, krijg je recht onder het gewone horloge, aan de binnenkant van je pols dus, een smartwatch erbij. Voor 289 dollar is de Link al voor te bestellen. Er zijn verschillende varianten gemaakt voor metalen en lederen horlogebandjes, en voor wie toch gewoon een smartwatch wil, kan de Link ook gewoon als primair scherm aan een lederen bandje worden bevestigd.

Notificaties

De optie is wellicht interessant voor mensen die een duur horloge hebben, maar eigenlijk ook slimme functies wensen. De Link biedt connectiviteit en nog veel meer. Het besturingssysteem is zelfbedacht door de technici die dit alternatief voor een smartwatch hebben ontwikkeld. Notificaties van telefoontjes, sms'jes, agenda, e-mail enzovoorts kunnen via de verbonden smartphone naar de Link worden overgestraald.

Facebook

Ook notificaties van Twitter en Facebook kunnen via de Link-gesp worden gelezen op de pols, en Link kan met meer apps samenwerken, belooft Wearatec. Momenteel werkt Link alleen in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Chinees, Japans en Russisch, maar aan meer talen wordt gewerkt.

Fitness

Voor fitnessliefhebbers biedt Link een hartslagmeter en ook kan het apparaat de activiteiten van zijn drager monitoren, zoals de tijd die aan beweging wordt besteed, calorieen die worden verbrand en het aantal stappen dat is gezet. Voorts is het apparaat in staat om smartphones, tablets en computers op afstand aan te sturen. Zo kan de camera van een verbonden smartphone of tablet op afstand worden bediend met de Link, evenals de muziekspeler en nog meer.

Link wordt wereldwijd verscheept via de gebruikelijke pakketdiensten.