Met de app Weareal kun je realistische wijzerplaten instellen op je Android Wear-smartwatch. Wel vraagt dit iets meer van je batterij dan gebruikelijk. De wijzerplaten houden zelfs rekening met de positionering van je pols voor het lichtinval.

Download nu Weareal voor Android Wear

Mocht je op zoek zijn naar realistische wijzerplaten voor Android Wear, dan hoef je niet verder te kijken dan Weareal. Deze platen ogen niet alleen realistisch omdat ze een authentieke plaat presenteren, ze houden ook nog rekening met de positionering van je pols en bereken op basis daarvan de lichtinval. Je moet goed kijken, als drager, om te achterhalen of het nou een digitale wijzerplaat is of niet en de onderstaande video laat dat goed in beeld zien. Wanneer je de app hebt gedownload, kun je kiezen uit enkele watchfaces.

Het maakt ook niet uit wat voor Android Wear-smartwatch je hebt. Weareal werkt met ronde en vierkante schermen en ook het platte band-design van de Moto 360 wordt ondersteund. De wijzerplaten vergen wel iets meer van je batterij dan je gewend bent: gemiddeld zo'n drie procent meer. Op oudere smartwatches ligt dat percentage mogelijk hoger. De smartphone-app biedt overigens live previews aan van de wijzerplaten, voordat je ze naar je horloge stuurt. Je kunt de gratis app, met in-app-aankopen, downloaden uit Google Play.