Wiko introduceert vandaag zijn eerste wearable: de WiMATE Smartband. Dit is volgens de fabrikant zelf niet zomaar een sportwearable, maar een compleet, all-purpose device. Met de WiMATE Smartband om je pols leg je verbinding met je smartphone, een Smart Coach en een hartslagmonitor.

Wiko WiMATE Smartband

De WiMATE Smartband beschikt over een 8,9 mm dunne behuizing van aluminium, een roestvrijstalen gesp en een verstelbare band waardoor hij om elke pols moet passen. Dankzij de IP67-certificering is hij waterdicht en zweet-, spat-, regen- en stofbestendig. De Smartband is verkrijgbaar in vier kleuren: purple, khaki, cream en black.

wimate-smartband

De Personal Assistant geeft toegang tot meldingen van je agenda, telefoon, wekker, klok, sms, e-mail, Facebook, Twitter, WhatsApp en Skype. Met een enkele klik toont de Smartband waar je telefoon is dankzij de geïntegreerde slimme Bluetooth 4.0-technologie. De WiMATE heeft een optische sensor met PPG-technologie, die via je pols automatisch en continu je hartslag in de gaten houdt. Hierdoor houd je ook je calorieverbruik bij.

wimate-smartband-2

De drie-assige versnellingsmeter registreert elke training en alle dagelijkse activiteiten voor de WiMATE Smart Coach. Met opties als stappen, afstand en calorieën bijhouden, trainingsmodus, slaap meten, herinneringen om te bewegen en slimme coaching helpt Smart Coach je de gewenste resultaten te behalen. De resultaten van je activiteiten check je op je smartphone door de Smartband te synchroniseren met de Wiko App. Deze is beschikbaar op Google Play en in de App Store, en compatible met Google Fit en Apple HealthKit. De Wiko App volgt je dagelijkse activiteiten, monitort slaapdoelen, meet beweging en geeft toegang tot informatie en notificaties. Statistieken, doelen, inzichten en meer zijn direct zichtbaar op het dashboard.

De WiMATE Smartband is vanaf nu verkrijgbaar bij Bol.com en Coolblue voor 99,99 euro.