De Franse fabrikant Wiko heeft tijdens Mobile World Congress 2017 een aantal nieuwe wearables aangekondigd die naar Nederland komen. Het gaat om twee nieuwe slimme armbanden die vallen binnen het WiMate-assortiment van het bedrijf.

Wiko heeft vandaag, tijdens Mobile World Congress 2017 in Barcelona, verschillende nieuwe wearables gepresenteerd. Een aantal daarvan komen naar Nederland, namelijk de WiMate Lite en de WiMate Prime. Met deze aanvulling is er voor iedere lifestyle een geschikte smartband te vinden, aldus de fabrikant, die werken met de op maat gemaakte Wiko-app.

WiMate Lite

De WiMate Lite is een kleurrijke fitnessarmband die dragers middels led-lampjes van verschillende dingen op de hoogte brengt. Wiko belooft dat de Lite zes maanden op een volle accu mee kan en waterbestendig is tot dertig meter onder water. De tracker is niet super uitgebreid, maar wel geschikt voor het dagelijks bijhouden van je activiteiten. Mocht je een notificatie op je telefoon binnen krijgen, dan kan de tracker trillen.

WiMate Prime

De WiMate Prime beschikt over een verwisselbare band, waardoor je de tracker altijd kunt afstellen op je huidige (sport)outfit. Ook beschikt het apparaatje over een amoled-scherm dat tot zestien miljoen kleuren kan weergeven. Met de PPG-sensor kun je 24 uur per dag je hartslag monitoren, dus ook tijdens je slaap. De WiMate Prime beschikt bovendien over een ingebouwde gps-tracker; ideaal voor de ontdekkers die lekker willen ronddwalen en niet altijd per se de smartphone willen meenemen voor de extra functies.

De WiMate Prime beschikt tevens over 4 GB aan opslaggheugen. Daar zou je bijvoorbeeld offline muziek kunnen opslaan. Er is een muziekspeler op de wearable aanwezig, dus ook daar heb je je smartphone niet voor nodig. Ga je liever zwemmen? Ook dat kan. De Prime is namelijk tot wel dertig meter diep waterdicht. En de batterij laat je ook niet in de steek, aangezien die ervoor gemaakt is om jou wel vijf dagen achter elkaar te vergezellen.

De applicatie

De WiMate-app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-smartphones. Met de WiMate-app synchroniseer je direct met je smartphone, ongeacht het model WiMate-smartband dat je draagt. Even snel je activiteiten van vandaag bekijken? Weten hoeveel stappen je hebt gezet of hoeveel calorieën je hebt verbrand? Dat kan. In jouw persoonlijke dashboard zie je de belangrijkste informatie overzichtelijk weergegeven. De overbodige data is eruit gefilterd, als we de fabrikant mogen geloven.

Prijs en beschikbaarheid

De WiMate Lite komt in vier kleuren in juni naar ons land voor 49,99 euro. De WiMate Pro komt ook in de zomer naar Nederland en gaat 170 euro kosten.