Muzikant Will.i.am heeft een nieuwe smartwatch gepresenteerd waar een simkaart in kan. Het slimme horloge kan stemopdrachten verstaan.

Standalone

Bijna alle smartwatches hebben een bluetoothverbinding met een smartphone nodig om slimme functies uit te kunnen voeren, maar de Dial van Will.i.am is een zogeheten standalone. Hij kan zelf contact maken met internet, je kunt met het horloge zonder tussenkomst van een smartphone bellen en ook de slimme functies kan het horloge zelf uitvoeren. Het horloge kan emails en sms'jes versturen, speelt muziek af, en heeft fitnesstrackfuncties. Ook zit er een 2-megapixelcamera op aan de voorkant.

Will.i.am

Will.i.am heeft het al eens eerder geprobeerd met een smartwatch, maar dat werd toen geen succes. Hij geeft het echter niet op en meldt dat hij het met dit nieuwe polssieraad wil opnemen tegen marktleiders Apple en Samsung.

Mobiel

,,De reden waarom wij ons platform op deze manier hebben opgezet, is dat het apparaat bedoeld is voor plekken waar je echt mobiel bent. In de sportschool, in een auto, op een fiets, tijdens een wandeling, gewoon op plekken waar een telefoon niet echt handig is. De telefoon is niet echt bedoeld om gebruikt te worden op een fiets in druk stadsverkeer in New York en zeker niet voor gebruik in de sportschool als je touwtjespringt."

Tweejarig telefoonabonnement

De Dial wordt in Engeland, en mogelijk ook in andere Europese landen, in combinatie met een tweejarig telefoonabonnement verkocht. De prijs van de wearable is nog niet onthuld.