Microsoft heeft aangekondigd dat het in de toekomst mogelijk is je apparaat met Windows 10 te ontgrendelen met een wearable die je draagt. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van Windows Hello, een platform die biometrische sensoren ondersteunt.

Wearables en Windows 10

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het bedrijf Windows Hello wil gebruiken om gebruikers in staat te stellen Windows te ontgrendelen met een wearable. De softwaremaker introduceerde Hello als middel voor de ondersteuning van vingerafdrukscanners voor Windows-computers; ook kun je met je gezicht inloggen op een Windows-pc dankzij dit platform. Maar nu breidt Microsoft de mogelijkheden dus uit, door ook wearables te ondersteunen. Onder andere de Microsoft Band (niet in Nederland verkrijgbaar) wordt ondersteund.

Dit is allemaal onderdeel van de updates die Microsoft uitbrengt voor het Windows Hello Companion Device Framework. Daardoor krijgen derde partijen de mogelijkheid de feature in te bouwen in hun wearables. En aangezien die wearables dan onderdeel worden van Windows Hello, betekent dat ook dat sommige apparaten gebruikt kunnen worden in een betaalproces binnen de Windows Store; ook kun je inloggen op websites binnen Microsoft Edge, de nieuwe browser van het bedrijf. Helaas is niet bekend wanneer dit beschikbaar komt.

Het is geen gekke gedachte dat Microsoft deze feature wil introduceren met de Anniversary Update.