Microsoft heeft laten weten het Windows Holographic OS te openen voor virtual reality-headsets, zodat die apparaten toegang krijgen tot een hoop features. Zo krijgen vr-headsets toegang tot de Windows Store en Xbox Live wanneer ze het OS gaan ondersteunen.

Microsoft opent Windows Holographic OS voor virtual reality-headsets

Microsoft heeft bekendgemaakt het Windows Holographic OS te hebben geopend voor virtual reality-headsets. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens een presentatie op de Computex-beurs, waar een visie werd laten zien hoe vr-apparaten kunnen communiceren met de Microsoft HoloLens. Onder andere de HTC Vive werd getoond in die visie en hoewel HTC met Microsoft werkt aan virtual reality-ervaringen voor Windows 10, is het niet bekend of er ook wordt overgestapt op het holografische platform of dat er ondersteuning aan zit te komen.

Het idee achter het openstellen is dat vr-headsets toegang krijgen tot de software van de HoloLens, aangezien die apparaten (vaak) niet in staat zijn iets met augmented reality te doen. Mochten vr-hardwaremakers hiervoor kiezen, dan krijgen ze toegang tot het Start-menu, de Windows-interface, de Windows Store en Xbox Live. Intel, AMD, Qualcomm, HTC, Acer, ASUS, Dell, Falcon Northwest, HP, Lenovo, MSI en meer hebben al aangegeven gebruik te maken van deze optie. Hoe de opties worden geïntegreerd, is nu nog niet bekendgemaakt.

Wel lijkt het erop dat hardwaremakers geen extra hardware nodig hebben om het Windows Holographic OS te draaien. Microsoft is voornemens om binnenkort meer over de software en hardware bekend te maken, tijdens de WinHEC-conferentie later dit jaar. De softwaremaker wil benadrukken dat het voor nu nog om een concept gaat - maar wanneer het bedrijf virtual reality-headsetmaker kan overtuigen voor het platform te kiezen, dan kan Microsoft een belangrijke rol krijgen in het distribueren van apps en software voor virtual reality.