Microsoft heeft laten weten dat het Windows Holographic Platform voortaan door het leven gaat als Windows Mixed Reality. Deze naamswijziging zou representatiever zijn voor wat het platform ontwikkelaars en consumenten aan te bieden heeft.

Windows Holographic Platform wordt Windows Mixed Reality

Tijdens de Game Developers Conference in San Francisco heeft Microsoft een aantal aankondigingen gedaan met betrekking tot Xbox One en Windows 10. Zo weten we inmiddels dat de Xbox One-spelcomputer, en ook de krachtigere Project Scorpio, in 2018 worden voorzien van 'mixed reality'-ervaringen en dat Microsoft samen met Acer heeft gewerkt aan een mixedrealityheadset. Microsoft gebruikt de term voor het aanduiden voor de combinatie van de echte wereld en digitale informatie; waar virtual en augmented reality samenkomen.

Maar dat het bedrijf de naam voor het platform waar die ervaringen op aangeboden worden heeft veranderd, werd niet zo breed uitgemeten. Voortaan heet het Windows Holographic Platform, waar onder meer de HoloLens en enkele virtualrealitybrillen mee werken, namelijk Windows Mixed Reality. Deze naamswijziging zou voor iedereen beter moeten aanduiden wat het platform is en wat je ermee kunt. Microsoft hoopt hiermee allerlei processen zowel voor als achter de schermen te stroomlijnen. Nu is het wachten op de games en apps voor Xbox One.