Microsoft heeft tijdens de tweede Build 2017-dag de Windows Mixed Reality-bewegingscontrollers onthuld voor mixedrealitybrillen. Deze speciale controllers kunnen volledig worden gevolgd door sensoren die in een bril verwerkt zitten.

Dit zijn de nieuwe Windows Mixed Reality-bewegingscontrollers

Microsoft heeft bewegingscontrollers voor de mixedrealityheadsets voor Windows 10 gepresenteerd tijdens Build 2017, een conferentie bedoeld voor ontwikkelaars waar de softwaregigant ook veel algemene aankondigingen doet. Deze controllers werken met de Windows Mixed Reality-headsets die aanstaande zijn en worden gevolgd door sensoren die al in de bril verwerkt zitten. Je hebt hier dus geen externe accessoires voor nodig. De eerste mixedrealitybril moet eind dit jaar (in de VS) verschijnen, komt van Acer en kost 399 dollar.

De Windows Mixed Reality-bewegingscontrollers lijken op de motion controllers die beschikbaar zijn voor de Oculus Rift-virtualrealitybril. Aan de bovenkant zitten led-lampen waarmee de bril de controllers kan volgen. Daaronder zit een ronde trackpad, een analoge knuppel en een menuknop. Op de body zit een Windows-knop en een trigger. Dit is één van de eerste controllerdesigns die zijn bedoeld voor inside-out tracking. De controllers zijn onderdeel van Microsofts plan virtualrealitykamers op te zetten, zonder extra benodigde accessoires.

Lees hier meer over de nieuwe aankondigingen die Microsoft gedaan heeft over de Windows 10 Fall Creators Update.