Workouts++ verscheen vorig jaar voor de Apple Watch. Het was een alternatief voor Apple's eigen Workout-app. We zijn nu een jaar verder en ontwikkelaar David Smith heeft een nieuwe versie uitgebracht. Versie 2.0 voegt verschillende nieuwe functies toe.

Zo biedt de app nu ondersteuning voor podcasts. Je kunt podcasts afspelen, zowel lokaal als via streams over 4G/LTE op de Apple Watch Series 3. Daarnaast heeft de app nu integratie met Siri. Je kunt nu via stembediening jouw training starten. De eigen Workout-app van Apple biedt ook ondersteuning voor Siri.

Ook trainingen voor zwemmen en VO2max in Workouts++ 2.0

Het bijhouden en in kaart brengen van je locatie is tevens nieuw, net als de mogelijkheid voor zwemmende trainingen en het weergeven van VO2 Max waardes. Dit staat voor maximale zuurstofopname vermogen-test. Dit is de meest gebruikte methode om het niveau van iemands conditie te bepalen.

I’m delighted to announce Workouts++ 2.0, including Apple Watch podcast playback, location tracking/mapping, swimming support, new graphs, Siri integration and lots of new metrics, also now free. https://t.co/zKmemDaqCS

— David Smith (@_DavidSmith) 12 december 2017

De interface van de app heeft een update gekregen. Volgens de ontwikkelaar is de app helemaal opnieuw opgebouwd. Een stopwatch, hoogtemeter en gemiddelde snelheid kunnen nu tijdens de training worden weergegeven. Door middel van de Recovery-functie kun je de training weer tevoorschijn halen als de batterij onderweg leeg is gelopen.

Workouts++ 2.0 is gratis te downloaden en een aanrader voor Apple Watch-gebruikers die de smartwatch ook gebruiken tijdens het sporten.