Er zijn tientallen, zo niet honderden opties als het aankomt op smartwatches. Dat maakt het moeilijk voor fabrikanten om onderscheidende factoren te vinden. Maar iedereen vindt wel wat. Zo ook de maker van de X-One H1, een hybride horloge, waar losse modules aan gekoppeld kunnen worden.

De X-One H1

Het hybride horloge werd ontworpen door Conex Watches SA en maakt gebruik van een Zwitsers uurwerk en een elektrische module die de ‘slimme’ functies levert. Het apparaat toont uiteraard de tijd, heeft een kalender en de mogelijkheid om een tweede tijdzone weer te geven.
 
De hybride smartwatch zal beschikbaar zijn in vier modellen, waarbij de onderscheidende factor vooral ligt in het materiaal. Zo is er een model met keramische behuizing en saffierglas. Er is overigens geen aanraakscherm, dus de slimme onderdelen moeten bediend worden middels een draaiknop op de zijkant.
 
Maar er zijn wel flink wat slimme opties toegevoegd aan de X-One H1. Zo is er een stappenteller, kan je muziek afspelen op je telefoon en is er de mogelijkheid om je telefoon te zoeken als je die kwijt bent geraakt. Mooi is verder een display dat bijvoorbeeld binnenkomende gesprekken en tekstberichten kan tonen. Ook kan je het apparaat gebruiken als stopwatch en alarmklok, en is er een functie die morsecode weergeeft.
 
Het is volgens Conex mogelijk om losse andere modules toe te voegen, waardoor er nieuwe slimme functies toegevoegd kunnen worden. De X-One H1 is op Kickstarter te vinden en heeft het doel van 35.000 dollar al gehaald. De productie zal in april van start gaan en de eerste leveringen vinden in oktober 2018 plaats.
 
Mocht je meedoen aan de Kickstarter, kan je flink wat geld besparen. Het horloge kost nu 750 dollar (omgerekend 608 euro, zonder belastingen et cetera). De daadwerkelijke winkelprijs ligt een stuk hoger, op 1.500 dollar.