Microsoft heeft een update uitgebracht voor de Xbox One-controller, waarmee het mogelijk wordt de gamepad te koppelen aan de Samsung Gear VR. Het gaat hier wel om de nieuwe draadloze controller van de spelcomputer: de witte variant die wordt geleverd bij de Xbox One S (en ook los te koop is).

Xbox One S-controller en de Samsung Gear VR

Het feit dat de Samsung Gear VR niet wordt geleverd met een controller, betekent direct dat je niet altijd even lekker kunt gamen op het platform. Ja, je kunt de games spelen met de vierpuntdruktoets, maar het beste is nog altijd een losse controller te kopen. Er zijn een hoop opties beschikbaar en geen één daarvan biedt eigenlijk de beste optie aan. Maar daar komt nu mogelijk verandering in -- tenminste, wanneer je de Xbox One-controller fijn vindt. Die kun je namelijk in combinatie met de Gear VR gaan gebruiken.

Wat je daarvoor nodig hebt, is de nieuwe Xbox One S-controller, een controller die geleverd wordt met de Xbox One S en ook los te koop is. Alleen deze controller beschikt over een speciale bluetooth-verbinding waarmee de koppeling met (pc en) smartphone haalbaar is. Ook dien je de gamepad te voorzien van de nieuwste firmware-update, die te downloaden is via Xbox One of pc. Momenteel werkt alleen Minecraft met de controller, maar Microsoft belooft dat alle controller-games de accessoire in de toekomst gaan ondersteunen.

verschil-xbox-one-s-xbox-one-controller