Microsoft en Oculus hebben een app voor Oculus Rift uitgebracht waarmee het mogelijk is Xbox One-spellen te spelen op de vr-bril. De applicatie, die je kunt downloaden voor Windows 10, is gratis en voor iedereen beschikbaar.

Xbox One-games op Oculus Rift

Microsoft en Oculus hebben laten weten dat eigenaars van een Oculus Rift vanaf nu Xbox One-spellen kunnen spelen op de virtual reality-headset. De bedrijven hebben namelijk een streamingapplicatie gelanceerd in de Oculus Store waarmee dat mogelijk is. Je downloadt de app voor je pc en kunt in feite meteen beginnen met het spelen van Xbox One-games in virtual reality. De app werd vorig jaar in juni gepresenteerd en is nu dus, achttien maanden later, eindelijk verkrijgbaar. De applicatie is gratis te downloaden.

De app zelf lijkt ook op de Xbox-interface die je tegenkomt op Windows 10. Gebruikers krijgen de keuze uit alle Xbox One-consoles die staan aangesloten op het wifi-netwerk. Daarnaast kunnen gebruikers de guide openen en het oriëntatiepunt in virtual reality aanpassen, mochten ze dat nodig achten. Om ervoor te zorgen dat alles werkt, dien je dus een Windows 10-pc nodig te hebben. Die streamt namelijk de content van een Xbox One, die op dat moment niet door iemand anders gebruikt wordt. Je vindt Xbox One Streaming nu in de Oculus Store.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.