Het wordt volgende maand mogelijk om Xbox-spellen te bekijken op een Oculus Rift-bril. De virtual realitybril toont de beelden dan, in plaats van een televisiescherm.

Xbox One

De Xbox One heeft geen 'eigen'  VR-bril, zoals de PlayStation. In plaats daarvan zijn de Xbox One-spellen wel op diverse VR-brillen van andere fabrikanten te spelen. Zoals de Samsung Gear of de PlayStation VR. Daar wordt straks de Oculus Rift aan toegevoegd.

Oculus Rift

Microsoft heeft een samenwerking met Oculus aangekondigd. Er zijn wel een paar eisen. De spellen kunnen alleen onder Windows 10 draaien. En het is geen echte virtual reality, wat je te zien krijgt, en evenmin een volledig Halo-spel of iets dergelijks. Microsoft laat domweg de beelden voor je neus zien, op de bril, waardoor voor het gevoel van een gigantisch scherm ontstaat. Meer is het vooralsnog niet.

Videobeelden

De aankondiging van Microsoft vertelt dt de nieuwe 'Xbox One Streaming to Oculus Rift-app'  een verbinding maakt via het thuisnetwerk. Nadat er verbinding is gemaakt, worden de videobeelden van de Xbox One naar de Rift gestuurd. Hier kan worden gekozen uit drie VR-omgevingen: Citadel, Retreat en Dome.

App

Vanaf 12 december is de app 'Xbox One Streaming to Oculus Rift' gratis te downloaden. Het is een leuke kennismaking met pseudo-VR, maar ook een belangrijke aanwijzing voor wat er nog aan zit te komen. Als Xbox One volgend jaar zijn hardware vernieuwt, kunnen er waarschijnlijk wél volledige spellen op de Rift worden gespeeld vanaf de console. En dan breken er voor VR-liefhebbers mooie tijden aan.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.