Xbox-baas Phil Spencer heeft aangegeven dat zijn afdeling geen virtual reality-bril zal uitbrengen onder de noemer Xbox. Er zijn al genoeg headsets, geeft de beste man aan, zoals de Oculus Rift en de HTC Vive.

Geen vr-bril van Xbox onderweg

Microsoft ziet momenteel geen reden zelf een virtual reality-bril te gaan maken. Alleen wanneer de Xbox-afdeling er iets bijzonders mee zou kunnen doen, maar op dit moment vindt Phil Spencer, baas van de afdeling Xbox en software binnen Microsoft, dat de Oculus Rift en HTC Vive prima middelen zijn voor de consument voor al hun virtual reality-ervaringen. Spencer denkt dat er nu al te veel vissers hun vis uit dezelfde sloot willen halen. En dan hebben we straks nog maar twee bekende brillen op de markt, met een derde op komst.

Bovendien hoeft Microsoft nu ook geen virtual reality-headset uit te brengen om iets aan de markt te verdienen. Zo worden er bijvoorbeeld Xbox One-controllers meegegeven aan iedereen die een Oculus Rift koopt. Daarnaast kunnen de mensen met een Rift ook hun games naar de bril streamen en werkt het Amerikaanse bedrijf ondertussen aan een vr-versie van Minecraft. Spencer ziet liever dat Microsoft de tussenpersoon wordt en de brillen perfect kunnen samenwerken met Windows 10 - want dat is belangrijker voor het bedrijf als geheel.