Op 10 mei organiseert fabrikant Xiaomi een evenement waar we onder meer de Mi Band 2 en de Mi Max verwachten - maar nu dus ook een smartwatch. De Chinese producent van populaire consumentenelektronicaproducten bevestigt aan een slim horloge te werken.

Smartwatch van Xiaomi is onderweg

Binnenkort zal Xiaomi zijn eigen smartwatch gaan aankondigen. De medeoprichter en onderdirecteur van het bedrijf, Liu De, heeft dat bekendgemaakt tijdens een conferentie in Beijing. Het slimme horloge bestaat al en zou in het tweede kwartaal van 2016 worden aangekondigd. Het tweede kwartaal begint in mei, dus het zou zomaar kunnen dat we de smartwatch tegenkomen op het evenement dat de fabrikant op 10 mei gepland heeft, waar twee andere productaankondigingen worden verwachten: de Mi Band 2 en de Mi Max.

[irp]

Dit is de eerste keer dat Xiaomi erkent te werken aan een smartwatch. Er doen zich al maanden geruchten de ronde over dit product, maar tot vandaag hield het bedrijf een aankondiging voor zich. Helaas is er nog niets bekend over het slimme horloge. We weten nog niets over de specificaties en ook niet aan welke platformen we het apparaat kunnen koppelen. De verwachting is dat de Xiaomi-smartwatch in elk geval aan Android te verbinden is, maar een koppeling aan een iPhone wordt ook niet uitgesloten. Samsung werkt hier ook nog aan.