De Chinese fabrikant Xiaomi heeft twee nieuwe wearables aangekondigd: de Xiaomi Smart Watch en de Xiaomi Band 2. Die eerstgenoemde moet het opnemen tegen de Apple Watch - dat wordt nog een leuke strijd.

Xiaomi presenteert Smart Watch en Band 2


Xiaomi heeft bekendgemaakt wat het bedrijf tegenover de Apple Watch wil zetten: de Xiaomi Smart Watch. De Xiaomi Smart Watch is gebouwd op de techniek van de eerste smartband van het bedrijf en bevat onder andere een hartslagmeter, die je slagen van je hart meet via je pols. De Smart Watch wordt in samenwerking gemaakt met het Chinese bedrijf Huami. De bestuursvoorzitter van Huami, Huang Wang, geeft aan dat Apple grote stappen heeft gemaakt in health tracking, maar dat het ook concessies heeft moeten maken op andere gebieden.

Om bepaalde biologische aspecten goed te kunnen meten, dient het apparaat waarmee dat gebeurt vast en gestadig op het lichaam geplaatst te worden. Wang gelooft dat dit niet altijd het geval is met een smartwatch (in het algemeen) en gelooft tevens dat zijn bedrijf het antwoord erop gevonden heeft - dat terwijl het niet ten koste is gegaan van het design van de Xiaomi Smart Watch. Hoe de twee fabrikanten dit probleem hebben opgelost, heeft Wang niet bekend gemaakt. We moeten dus nog maar zien wat ervan klopt.

Helaas is er op moment van schrijven weinig bekend over het slimme horloge. Er is niets bekendgemaakt over de grootte van het scherm, de processor, het werkgeheugen, et cetera. Ook weten we nog niet welke software de smartwatch meekrijgt, maar Wang belooft dat zijn beste team van software-ontwikkelaars op de klus gezet zijn. Xiaomi heeft overigens ook een nieuwe smartband aangekondigd: de Xiaomi Band 2. Deze fitnesstracker wordt niet heel anders dan zijn voorganger, maar zal wel nfc-technologie aan boord krijgen.