Xiaomi komt met een gloednieuw horloge op de markt dat het leven van bezorgde ouders wat makkelijker moet maken. Het Chinese bedrijf lanceert namelijk zijn eerste smartwatch, de Xiaomi Mi Bunny. Het horloge kan gekoppeld worden aan een applicatie en vanaf dat moment kunnen ouders precies volgen waar hun kinderen uithangen.

Hoe de Xiaomi Mi Bunny werkt

Ouders kunnen een applicatie op hun telefoon downloaden waarop zij via een kaartje precies kunnen zien waar hun kind uithangt. Daarnaast kun je met de applicatie aangeven tot waar een kind mag komen. Zodra die grens wordt overschreden, zullen de ouders direct een bericht ontvangen. Ook kan het horloge door een kind gebruikt worden wanneer hij of zij de weg is kwijtgeraakt. Het horloge beschikt namelijk over een SOS knop, waardoor de ouders direct worden ingelicht. Ook beschikt de wearable over een stappenteller.

De prijs en beschikbaarheid van de Xiaomi Mi Bunny


Het horloge, dat leverbaar wordt in de kleuren blauw en roze, is op dit moment alleen aangekondigd voor de Chinese markt. Xiaomi schijnt nog geen plannen te hebben om de wearable ook buiten China beschikbaar te maken. De smartwatch moet in China 299 yuan gaan kosten, omgerekend zo'n 40 euro. Naar verwachting kan het horloge tot zes dagen zonder op te laden.