Xiaomi en Intel hebben de handen ineengeslagen en samengewerkt aan een paar slimme sportschoenen met een pakkende naam. De schoenen worden 90 Minutes Ultra Smart Sportswear genoemd en komen aanvankelijk alleen naar China toe.

Sportschoenen van Xiaomi en chipfabrikant Intel

Xiaomi heeft dit weekend samen met Intel een paar slimme sportschoenen aangekondigd. De schoenen hebben een lange naam meegekregen: de 90 Minutes Ultra Smart Sportswear. In de sportschoenen zitten kleine chips van chipfabrikant Intel, waardoor de sportschoen snelheid en de gelopen afstanden meten en verbrande calorieën bijhouden. De slimme schoenen zijn in staat om automatisch te zien wat voor activiteit je doet: zo weten ze wanneer je loopt, rent of zelfs wanneer je een berg aan het beklimmen bent.

Wat je ook doet, de 90 Minutes Ultra Smart Sportswear kan daar een mooi overzicht van presenteren in de applicatie. De schoenen kunnen zestig dagen achter elkaar gebruikt worden, maar daarna dien je ze wel op te laden. Op dit moment zal Xiaomi de schoenen alleen in China uitbrengen voor een bedrag van 299 yuan, omgerekend ruim veertig euro. Daarnaast zijn de sportschoenen voorzien van een aantal designelementen die je ook in traditionele sportschoenen aantreft en kun je zelfs kiezen voor een glow in the dark-exemplaar.