Op 10 mei zou Xiaomi voornemens zijn de Xiaomi Mi Band 2 te presenteren. Maar nog voor de aankondiging zijn er al productieproblemen opgedoken. Dat meldt althans de productiepartner van Xiaomi, Huami, op de Chinese variant van Twitter.

Productieproblemen voor de Xiaomi Mi Band 2

Als we de geruchtenmolen mogen geloven, dan wordt 10 mei een grote dag voor de Chinese fabrikant Xiaomi. Niet alleen zou het bedrijf op die dag de Xiaomi Mi Max gaan presenteren, ook de Xiaomi Mi Band 2 zou voor het eerst gepresenteerd worden. Maar nu blijkt dat er al productieproblemen zijn opgedoken voor de wearable. Mogelijk wordt de fitnesstracker dus al uitgesteld voordat die überhaupt wordt aangekondigd. Dat meldt althans de Chinese productiepartner van Xiaomi, Huami, op de Chinese variant van Twitter, genaamd Weibo.

[irp]

De productieproblemen zorgen ervoor dat er tijdens de lancering van de wearable mogelijk niet genoeg voorraad is. Xiaomi gaat ervan uit dat de vraag hoog zal zijn, omdat ook de voorganger van de fitnesstracker enorm populair was. De Xiaomi Mi Band 2 dook vorige maand al op in een foto van de ceo van Xiaomi zelf, die je hierboven kunt bekijken. Op de foto zien we dat de armband is voorzien van een scherm en een knopje, in tegenstelling tot de vorige versie. De eerste Mi Band moest echt worden gekoppeld aan een app voor het weergeven van info.